info@natuursteencd.be

CONTACTEER ONS: 051 68 80 45

Natuursteen Christiaens – Dhuyvetters

Het Team

Dieter Christiaens
Bedrijfsleider
Sanne Dhuyvetters
Bedrijfsleider
Koen Christiaens
CNC werking, zaagwerken, plaatsen, polier- & kapwerken
Jeroen Verheye
Polier- & kapwerken, zaagwerk

Het Bedrijf

Natuursteen Christiaens – Dhuyvetters is een familiebedrijf gelegen te Doomkerke (Ruiselede). Natuursteen Christiaens – Dhuyvetters wordt gerund door de 3de generatie uit de familie Christiaens namelijk Dieter Christiaens en zijn vrouw Sanne Dhuyvetters.

Het machinepark bestaat uit een Thibaut 848 CNC freesmachine, een Breton Smartcut CNC zaagmachine, een recent aangekochte Comandulli Edilux kant polijster & een GMT Sirio vlak polijster.

Overigs beschikken wij ook over een vrachtwagen met kraan voor lever- en plaatswerk.

Specialiteiten:

Historiek

Natuursteen Christiaens is in de jaren 50 opgericht door Gerard Christiaens. Deze is toen begonnen met het gieten van granito vloeren en gootstenen, later kwam daar de productie van grafzerken bij. Alles werd toen nog manueel gedaan want machines waren er niet behalve een klein machientje dat Gerard zelf in elkaar had geknutseld. Op 16-jarige leeftijd in 1970 is Ivan, zijn zoon, bij hem in dienst getreden. Later kwam ook Johan, de vijf jaar jongere broer van Ivan, hun vervoegen.

Van productie van granito was op dat moment geen sprake meer. Grafmonumenten werden de nieuwe core business van Natuursteen Christiaens. Het steenkappen hebben Ivan en Johan van hun vader geleerd, tien jaar lang. Tot hij in 1982 onverwacht overleed aan een hartaderbreuk. Ivan en Johan zetten de zaak verder.

In 1996 kwam de zoon van Johan, Koen Christiaens het team versterken. Door de stijgende vraag naar producten in natuursteen voegde in 2006 het laatste lid zich bij het team, Dieter Christiaens, zoon van Ivan. Door de interesse van Koen en Dieter in het bedrijf van hun vaders zet de traditie zich netjes verder en was de toekomst alweer verzekerd.

Op 01-01-2018 werd Natuursteen Christiaens overgenomen door Dieter Christiaens en zijn vrouw Sanne Dhuyvetters, het bedrijf werd omgedoopt tot Natuursteen Christiaens – Dhuyvetters. Ivan mocht gaan genieten van een welverdiend pensioen maar blijft achter de schermen een vertrouwde terugval basis voor Dieter en Sanne bij de heropstart van het familiebedrijf. Johan en Koen blijven beide actief op het bedrijf en staan mee in voor de continuïteit van de service en de kwaliteit.

 

 

 

 

 

 

Ondertussen, onder invloed van het groeiende team en de vraag in de markt, is de core business van Natuursteen Christiaens – Dhuyvetters uitgebreid van grafmonumenten tot bijna alle producten in natuursteen, namelijk:

Voor foto’s van onze realisatie klik hier.